Kestopigmentointi

Mitä kestopigmentointi on?

Kestopigmentointi eli kosmeettinen tatuointi on silmien ja huulien sekä kulmakarvojen pysyvää korostamista. Kestopigmentointi ei kuitenkaan ole yhtä pysyvä kuin tavallinen tatuointi. Se pysyy ihossa 3-5 vuotta ihotyypistä riippuen. Kuivaihoisilla kestopigmentointi pysyy yleisesti ottaen kauemmin kuin rasvaisissa ihotyypeissä. . Kestopigmentointi ei täysin korvaa meikkiä, mutta se vähentää meikkaustarvetta ja parantaa huomattavasti kasvojen ulkonäköä silloin kun meikkiä ei ole.

Miten kestopigmentointi tehdään?

Kestopigmentoinnin tekemisessä käytetään kertakäyttöisiä steriilejä neuloja, sekä nimenomaan tähän tarkoitukseen valmistettuja väriaineita. Pigmenttiväri viedään ihon pintakerroksen alle tatuointikynän kaltaisella laitteella. Käsittely ei satu kuten tatuointi, sillä neula ei pistä yhtä syvälle ihoon, lisäksi kestopigmentoinnissa käytetään puudutusainetta. Kestopigmentoinnin teko kestää yleensä useita tunteja. Paras lopputulos saadaan uusimalla käsittely 4 viikon kuluttua. Suosittelemme aina kahta käsittelykertaa parhaan lopputuloksen varmistamiseksi.

Miten voin olla varma lopputuloksen ulkonäöstä?

Ennen varsinaisen kestopigmentoinnin tekemistä työ suunnitellaan asiakkaan kanssa ja suunnitelma piirretään iholle helposti poistettavalla värillä, samalla valitaan toivottu malli esimerkiksi kulmakarvojen muodolle. Kestopigmentointi tehdään pysyvällä värillä vasta kun asiakas on hyväksynyt mallin.

Miten kestopigmentointia pitää hoitaa?

Parannuttuaan kestopigmentointi ei vaadi erityistä hoitoa. Alkuvaiheessa on kuitenkin tärkeää varmistaa ihon paraneminen. Tulehdusvaaran vuoksi käsiteltyä aluetta ei saa meikata 5 ensimmäisen päivän aikana. Saunominen ja uiminen on myös kiellettyä ensimmäisen viikon. Auringon ottaminen on kielletty ensimmäisen kuukauden ajan.

Milloin kestopigmentointia ei voida tehdä?

Kestopigmentointi sopii lähes kaikille terveille aikuisille. Seuraavat seikat estävät kestopigmentoinnin ottamisen:

 • Puuduteyliherkkyys
 • Flunssa tai jokin tulehdus
 • Diabetes (lääkärin luvalla voidaan tehdä)
 • Vaikeat allergiat, rokahtumat ja ihottumat
 • Rikkonainen iho, aktiivit ihosairaudet /-muutokset (syntymämerkkiin tai tuoreeseen arpeen ei pigmentoida)
 • Veren hyytymisnopeuteen vaikuttavat lääkitykset, verenhyytymishäiriöt
 • Vahva verenpainelääkitys ( lääkärin lupa )
 • Vahva, jatkuva kortisonilääkitys
 • Aktiivit syöpähoidot, kemoterapia
 • Pahalaatuiset sydämen rytmihäiriöt, sydämen tahdistinhoito, epilepsia
 • HIV
 • Herpes aktiivivaiheessa


Huuliherpes ei estä kestopigmentointia, mutta siihen tarkoitettu lääkitys pitää aloittaa lääkärin ohjeen mukaan jo ennen kestopigmentoinnin tekemistä( 2-3 päivää ennen kestopigmentointia). Silmätulehduksen jälkeen on syytä odottaa vähintään kaksi viikkoa ennen kestopigmentointia.


KESTOPIGMENTOINNIM KOTIHOITO-OHJEET

Pigmentoinnin tulos näyttää 4-5 päivän ajan tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri hilseilee pois, kuolleen ihosolukon mukana. Silmänrajausten yhteydessä saattaa esiintyä turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Huulien pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla. Oireiden ilmaantuessa käytä välittömästi Zoviraksia tai muuta vastaavaa voidetta.

MITEN HOIDAN PIGMENTOITUJA ALUEITA KOTONA?

Pigmentoinnin jälkeen tulee kolmen päivän ajan välttää voiteiden, ripsivärin ja huulipunan käyttöä käsitellyillä alueilla.
Kuuden päivän ajan tulee vältää oleskelua auringossa, solariumia, saunomista, voimakasta hikoilua ja uimista.
Käsitellyt alueet voi tarvittessa suojata aurinkovoiteella.
Pigmentoinnin jälkeen synytvää hilseilyä ei saa raapia eikä irrottaa.
Kotihoitotuotetta käytetään 7 päivän ajan 2-4 kertaa päivässä. Hoitotuote pitää juuri pigmentoidut alueet pehmeinä, vähentää kiristävyyden tunnetta sekä suojaa ihoa. Jälkihoitoaine tukee myös ihon paranemista ja edesauttaa siten värin jäämistä.
Silmäluomien turvotusta voi vähentää ensimmäisinä päivinä hautomalla luomia kylmällä ja kuivalla (esim. kylmämaski) 2-3 kertaa päivässä enintään 5 minuuttia kerrallaan.
Kestopigmentoinnin jälkeen ei voi luovuttaa verta 4 kk:teen.
Näitä ohjeita noudattamalla on ihon paraneminen nopeampaa, vältät mahdolliset infektiot ja lopullinen väritulos on tavoitteiden mukainen. Ongelmien tai kysymysten ilmaantuessa älä epäröi ottaa yhteyttä!